Actie tegen ‘Bethlehem’

Actie tegen ‘Bethlehem’

Afgelopen week werd er een bewustmakingsactie gevoerd tegen de vertoning van ‘Bethlehem’ in Filmtheater ‘t Hoogt. ‘Bethlehem’ is een Israëlische film die in de markt wordt gezet als zijnde genuanceerd, en gaat over persoonlijke dillema’s in het Israëlisch-Palestijnse conflict. Helaas zit er onvoldoende feitelijke context in het verhaal, waardoor het lijkt of de Israëli’s de good guys, en de Palestijnen het te bestrijden kwaad zijn.

Op de site van docP is een diepgravende analyse verschenen van deze film. LEES HET HIER

“De context van de bezetting is nergens aanwezig: Geen stukje van de in totaal 525 km lange muren en hekken te zien, geen lange rijen wachtenden voor checkpoints, geen tanks, geen wegversperringen, geen Israëlische nederzettingen op elke heuveltop, geen gewapende kolonisten, geen zwaargewapende militairen op elke straathoek, geen bulldozers, geen afgebroken huizen. Zelfs niet in Bethlehem, Jeruzalem en Hebron!”

Actievoerders bij 't Hoogt. De de lijsten tonen een deel van de Palestijnse doden van afgelopen zomer.

Actievoerders bij ‘t Hoogt. De de lijsten tonen een deel van de Palestijnse doden van afgelopen zomer.


This entry was posted in actie, BDS, Film, Israëlisch geweld, Midden Oosten, Palestina, U4P, Utrecht, Utrecht 4 Palestina, Utrecht 4 Palestine, Utrecht for Palestina, Utrecht for Palestine. Bookmark the permalink.

Comments are closed.