Definitief: met een fout OV hoeven we niet mee!

Definitief: met een fout OV hoeven we niet mee!

Met een fout OV rij ik niet mee!

Met een fout OV rij ik niet mee!

Sinds 2011 was OV Regio Utrecht (via Connexxion) in handen van Veolia, het internationale concern dat het internationaal recht overtreedt door op tal van manieren van de bezetting van Palestina te profiteren. Er liep een aanbestedingsprocedure, waarbij Qbuzz de concessie kreeg. Veolia/Connexxion tekende keer op keer bezwaar aan bij de rechter.

Utrecht4Palestine heeft tijdens de aanbestedingsprocedure ingebracht dat het moederbedrijf van Connexxion, Veolia, mensenrechten schendt met haar activiteiten in de Bezette Gebieden. Een concessie aan zo’n bedrijf is in strijd met Europese aanbestedingsregels.

De rechter heeft nu een laatste bezwaar van Connexxion/Veolia afgewezen. Zo wordt de Apartheid door Israël niet gesteund in Utrecht. En dat is verheugend nieuws!
Lees er hier meer over

HIER nog eens de link naar het dossier van Een Ander Joods Geluid en United Civilians for Peace waarin een en ander uitgelegd wordt.

Lees hier ons standpunt


This entry was posted in Apartheid, Apartheidsbus, BRU, Connexxion, Een Ander Joods Geluid, Jaap Hamburger, Midden Oosten, OV, Palestina, U4P, Utrecht, Utrecht 4 Palestina, Utrecht 4 Palestine, Utrecht for Palestina, Utrecht for Palestine, Veolia Boycot. Bookmark the permalink.

Comments are closed.