Demo Zaterdag 12 juli 2014, Den Haag

Demonstratie 12 juli jl., Den Haag

Geslaagde vreedzame demonstratie, ca. 4250 demonstranten, Utrecht4Palestine aanwezig, vlaggencontroverse

Enorme opkomst voor pro-Palestina organisatie.

Zaterdag 12 juli 2014 werd er een demonstratie tegen de illegale Israëlische muur gehouden door een aantal organisaties, waaronder Youth for Palestine, het Nederlands Palestina Komitee en docP. Doel was de aandacht te vestigen op de 10 jaar oude gerechtelijke veroordeling van de bouw van deze muur op Palestijns grondgebied.

In het licht van de recente slachting in Gaza door Israël was de opkomst gigantisch en kreeg de demonstratie en zéér actueel karakter.
Utrecht4Palestine was ook vertegenwoordigd, en was actief in de organisatie.

Helaas was het nodig in te grijpen in een (zeer) klein aantal gevallen. De organisatie heeft samen met de politie samengewerkt. Zie verder het statement van docP.

Ik verafschuw het hakenkruis. Het is een symbool geworden van fascisme, racisme en genocide. Van de moord op 6 miljoen joden en Roma’s en homo’s en nog vele anderen. Onze organisaties haten het hakenkruis ook. De organisatoren hadden met de politie afgesproken dat mensen die hakenkruisen meebrachten zouden worden verwijderd. Twee neo-nazi’s met hakenkruisen die onze demonstratie binnendrongen zijn meteen eruit gehaald. De politie is daarin onze bondgenoot. LEES HET HELE STATEMENT (in al haar nuances)


This entry was posted in actie, Actie, Apartheid, Apartheidsmuur, BDS, BDS werkt, Boycot Divestment Sanctions, Culturele Boycot, Demonstratie, Gaza, Geweldloos verzet, Israëlisch geweld, Midden Oosten, Palestina, U4P, Utrecht 4 Palestina, Utrecht 4 Palestine, Utrecht for Palestina, Utrecht for Palestine. Bookmark the permalink.

Comments are closed.