Don. 8 maart: Israëlische Apartheids Week 2012

Donderdag 8 maart: Israëlische Apartheids Week 2012

Publieksbijeenkomst over de boycot van Israëlische producten, desinvestering in bedrijven die in de bezette gebieden activiteiten uitvoeren die in strijd zijn met het internationaal recht en sancties tegen het Israëlische apartheidsbeleid.
Boycot, desinvestering en sancties (BDS) zijn momenteel de belangrijkste vreedzame middelen om voor de rechten van Palestijnen op te komen.

Programma
– Ramzi Qumsiyeh (Palestine Link) ‘Israel-Apartheid?’
– Michael Deas ‘the BDS movement against Israeli apartheid’
– Video clips
– Discussie

Aanvang: 20.00 uur.
Toegang gratis
, voertaal Engels.
Plaats: Vrijwilligerscentrale, Janskerkhof 1, Utrecht

Poster Israeli Apartheid Week

Poster Israeli Apartheid Week

Info over de sprekers:

Ramzy Kumsieh
Bestuurslid van Palestine Link en BDS activist. Ramzy geeft workshops over de Palestijnse Nakba geschiedenis, de huidige situatie, het leven onder bezetting, discriminatie en apartheid, en de Palestijnse oproep tot Boycot, Desinvesteren en Sancties. Hij heeft een MA in International Development.

Michael Deas
Michael Deas is de Europese coördinator voor het Palestijnse Nationaal Comité voor BDS. Dit Comité is een coalitie van Palestijnse NGOs, grassroots organisaties en vakbonden. Het geeft leiding aan de mondiale beweging voor boycot, desinvesteren en sancties(BDS) tegen Israel totdat dit land zich houdt aan het internationaal recht. Michael Deas werkt vanuit Londen en steunt BDS campagnes en initiatieven in Europe.


This entry was posted in Apartheidsmuur, Bijeenkomst, Boycot Divestment Sanctions, Lezingen, Midden Oosten, U4P, Utrecht 4 Palestina, Utrecht 4 Palestine, Utrecht for Palestina, Utrecht for Palestine. Bookmark the permalink.

Comments are closed.