Houd hoop levend – Plant een olijfboom!

Houd hoop levend – Plant een olijfboom!

Aangezien een medeoprichter van U4P de Olijfbomen Campagne coördineert hier wat aandacht voor de activiteiten van deze actie.

“Houd hoop levend – Plant een olijfboom!” is een internationale actie van de YMCA Oost-Jeruzalem en de YWCA Palestina om door middel van het planten van olijfbomen samen met Palestijnse boeren de hoop op een goede toekomst levend te houden. In Nederland wordt deze actie ondersteund door Cordaid, ICCO, IKV Pax Christi en de nationale YMCA en YWCA. Via www.planteenolijfboom.nl kunt u een olijfboom sponsoren of aan iemand cadeau doen.

Het planten van olijfbomen is een vorm van geweldloos verzet tegen de landconfiscaties van Palestijnse landbouwgrond en een teken van solidariteit met de Palestijnse boeren.

De Olijfbomencampagne organiseert ook reizen naar de Palestijnse gebieden. In oktober kun je helpen met de olijfoogst, in december kun je kerst vieren in Bethlehem en helpen met aanplanten van olijfbomen en in februari is er nog een olijfplantreis. Zie de agenda op de website.

Olijfbomen planten in actie!

Olijfbomen planten in actie!


This entry was posted in actie, Actie, Anders, Midden Oosten, Plant een Olijfboom, Utrecht 4 Palestina, Utrecht 4 Palestine, Utrecht for Palestina, Utrecht for Palestine. Bookmark the permalink.

Comments are closed.