MET EEN FOUT OV HOEVEN WE GELUKKIG NIET MEE!

Het Bestuur Regio Utrecht heeft besloten de concessie voor het tram- en busvervoer in de stad en regio Utrecht aan Qbuzz te geven.
Utrecht voor Palestina feliciteert het Bestuur Regio Utrecht met deze wijze beslissing.

Op de website van het Bestuur Regio Utrecht (BRU, website Bestuur Regio Utrecht ) staat te lezen dat ook de andere gegadigde ‘OV regio Utrecht’ (= Connexxion) een ‘geldige en zeer goede aanbieding’ deed.

Dat mag het BRU zo vinden, feit blijft dat ‘OV Regio Utrecht’ sinds 2011 in handen is van Veolia, het internationale concern dat het internationaal recht overtreedt door op tal van manieren van de bezetting van Palestina te profiteren. Volgens de geldende aanbestedingsregels had Connexxion de gunning daarom niet mogen krijgen.
HIER nog eens de link naar het dossier van Een Ander Joods Geluid en United Civilians for Peace waarin dat aangetoond wordt.

Utrecht4Palestine en u hebben in ieder geval niet voor niets actie gevoerd met gesprekken, petities en inspraak in het Algemeen Bestuur van het BRU. U4P deed dit om te voorkomen dat de andere gegadigde de concessie kreeg. Waarbij het regiobestuur zich overigens zeer correct heeft opgesteld.

OV Regio Utrecht zegt in een reactie dat “men niet uitsluit dat het nu opnieuw bezwaar gaat maken en eventueel naar de rechter gaat, maar wil de uitspraak van het BRU eerst op zijn merites beoordelen”. (Zie website RTVUtrecht)
Men heeft 6 weken de tijd bezwaar tegen de beslissing te maken.

Veel dank aan iedereen die aan de actie van U4P heeft meegewerkt!
En hopen weer een beroep op u te mogen doen als dat nodig blijkt.

 

Met een fout OV rij ik niet mee!

 


This entry was posted in Apartheid, Apartheidsbus, Boycot Divestment Sanctions, BRU, Connexxion, Midden Oosten, OV, U4P, Uncategorized, Utrecht, Utrecht 4 Palestina, Utrecht 4 Palestine, Utrecht for Palestina, Utrecht for Palestine, Veolia Boycot and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.