Mini Gaza flotilla door Utrechtse gracht

Mini Gaza flotilla door Utrechtse gracht

Utrecht, 25 juni 2011

Ondanks de regen waren er ruim 50 opvarenden tijdens de mini vloot door de Utrechtse Oudegracht, een initiatief van de lokale groep ‘Utrecht voor Palestina’ om aandacht te vragen voor het vertrek van de Freedom Flotilla naar Gaza.

De Freedom Flotilla heeft als doel de illegale Israëlische blokkade van de Gazastrook te doorbreken en de schrijnende humanitaire situatie van de Palestijnse bevolking in de Gazastrook aan de kaak te stellen. In het 12 schepen sterke konvooi vaart ook een Nederlands-Italiaanse boot mee met 12 Nederlandse opvarenden.

‘Utrecht voor Palestina’ ondersteunt dit vreedzame en legitieme initiatief om de blokkade te doorbreken en roept de Israëlische autoriteiten op geen geweld te gebruiken en de Freedom Flotilla niet te hinderen in haar tocht over internationale wateren naar de kust van de Gazastrook. Vorig jaar eindigde de eerste Freedom Flotilla in een drama nadat
Israëlische militairen de boten op internationale wateren enterden en negen opvarenden werden gedood.

De Utrechtse mini flotilla, die uit verschillende versierde boten, bootjes en kano’s bestond, werd door een fanfare begeleid. Schrijver Anja Meulenbelt deelde haar persoonlijke ervaringen omtrent de situatie in de Gazastrook en benadrukte de urgentie van het opheffen van de illegale blokkade voor de bevolking van Gaza.

De hulpvloot naar Gaza wordt o.a. ondersteund door cabaretier Najib Amhali, publicist Thomas van der Dunk, de voormalige ministers Laurens Jan Brinkhorst en Jan Pronk.

Voor meer informatie over de Nederlandse boot naar Gaza, de opvarenden en de sympathisanten zie:
www.nederland-gaza.nl


This entry was posted in Actie, Flotilla, Gaza, Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.